Σελίδες

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ


Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική κοινωνία, με οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ο ξεσηκωμός του κόσμου είναι προ των πυλών. Απο την μία πλευρά η φτώχεια που ήδη έχει μπει στα σπίτια μας, η απόγνωση του κόσμου για το αύριο, οι λύσεις που δεν έρχονται απο την κεντρική εξουσία και δεν θα έρθουν γιατί δεν μπορούν να δώσουν λύσεις υπέρ των φτωχών.
Απο την άλλη πλευρά βλέπουμε μια ετοιμότητα της αστυνομίας. Ολοι σας έχετε παρατηρήσει οτι πάνοπλοι αστυνομικοί είναι στους δρόμους όλη μέρα είτε πέζοι είτε σε οχήματα, ενώ μέχρι χτες τους έψαχνες με το κυάλι. Και φυσικά δεν είναι έξω για την προστασία του πολίτη αφού ο πολίτης ως γνωστόν είναι πάντα απροστάτευτος.
Ολα αυτά σε συνδιασμό οτι πλέον σε όλες τις παρέες υπάρχει θέμα συζήτησης οτι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί κάποια στιγμή λόγω του αδιεξόδου που έχουμε οδηγηθεί, καθώς και το τέλμα που έχει περιέλθει η κοινωνία μας σε βασικές αρχές λειτουργίας της όπως είναι η υγεία, η παιδεία η ασφάλιση , η δικαιοσύνη κ.τ.λ , με κάνουν να εκτιμώ ότι ο λαικός ξεσηκωμός δεν είναι απλά μονόδρομος αλλά είναι η επόμενη μέρα.
Το μόνο ζητούμενο σήμερα απο μια τέτοια εξέγερση είναι η αναδιακατανομή του πλούτου και δυστηχώς δεν υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο για το μέλλον.
Εκτός εαν μέσα από την εξέγερση ξεπεταχτεί ένας νέος ηγέτης που θα οδηγήσει την χώρα σε άλλες πολιτικές πιο ανθρώπινες .

Γιατί πιστεύω πως η κρίση είναι πολιτική και οχι οικονομική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: