Σελίδες

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΤΩΣΗ


Την περίοδο αυτή εξελίσεται στις φυλακές κορυδαλού μια μεγάλη κόντρα μεταξύ των κορυφαίων μελών της 17 Ν. Απο την μια μεριά η ομάδα Γιωτόπουλου και απο την άλλη η ομάδα Κουφοντίνα. Οι δύο αυτές ομάδες ήρθαν σε σύγκρουση και μάλιστα βίαιη πολλές φορές για λόγους που δεν θ' αναλύσουμε τώρα . Αυτό που θ' αναλύσουμε τώρα είναι η στάση αυτών των ανθρώπων που μαζί ενωμένοι αγωνίστηκαν για κάποιες ιδέες ,για κάποια όνειρα κοίνα, μαζί μοιραστήκαν μεγάλα μυστικά, μαζί σκεφτόντουσαν και οργάνωναν το επόμενο βήμα, μαζί αφαιρούσαν ανθρώπινες ζωές στα πλαίσια του δικού τους αγώνα.
Σήμερα λοιπόν μετά από μια τέτοια κοινή διαδρομή εφτασαν στο σημείο να ανταλλάσουν ύβρεις και να χειροδικούν ο ένας εναντίον του άλλου. Ενα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα Γιωτόπουλου κατέφυγε σε καταθέσεις μαζί με σωφρονιστικούς υπαλήλους δίνοντας πλήρη αναφορά των επεισοδίων εναντίον της ομάδας Κουφοντίνα η οποία απο την πλευρά της αρνείται να καταθέσει οτιδήποτε. Και όπως αντιλαμβάνεστε οι καταθέσεις βαραίνουν την πλευρά Κουφοντίνα.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως γίνεται οι άνθρωποι αυτοί να καταθέτουν στην αστυνομία εναντίον της ομάδας Κουφοντίνα ; Πως γίνεται με την ιστορία που κουβαλάνε να καταφεύγουν σε τέτοια μέσα ; Η ανθρώπινη πτώση σε όλο της το μεγαλείο ; Η ανθρώπινη κατρακύλα ; Ή ο πραγματικός τους εαυτός ; Οτι απ' όλα και να συμβαίνει οι άνθρωποι αυτοί δεν αξίζουν ούτε σαν άνθρωποι, αλλά ούτε σαν εκπρόσωποι ενός αγώνα.
Απο την άλλη πλευρά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα Κουφοντίνα που αντέχει ακόμα και προσπαθεί να σώσει την παρτίδα. Γιατί αποδεικνύει για αλλη μια φορά πως όντως υπάρχουν ιδέες , αξίες και ξέρουν ν΄αγωνίζονται για αυτές σε όλες τις συνθήκες ακόμα και στις πιο άσχημες.

Οι άνθρωποι ξέρουν να κρίνουν να βλέπουν και να ακούν. Και όλοι αύτοι έχουν κριθεί στην συνείδηση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: