Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ




Τα γεγονότα τρέχουν και έρχεται στο προσκήνιο για άλλη μια φορά η εξάρτηση των ανθρώπων απο το χρήμα. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις,ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Άνθρωποι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι ,σε επίμαχες θέσεις στην κοινωνίας μας,με ιδιάιτερη οικονομική ευχέρεια παραδίδονται στη θέα υπέρογκων χρηματικών ποσών. Αποδεικνύουν οτι το χρήμα για αυτους είναι το παν, χωρίς ΄μέτρο και σταθμά' ,μία εμμονή ,μια εξάρτηση. Θολωμένοι κάνουν βλακώδεις ενέργειες και οδηγούνται στις σημερινές αποκαλύψεις. Ευφυείς άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη τα χρήματα , είναι τόσο εξαρτημένοι που στην θέα του η ευφυία τους μετατρέπεται σε βλακεία και γίνονται έρμαιο .Χορτασμένοι απο δόξα και λεφτά μεταμορφώνονται σε πεινασμένους 'ευρωφάγους'.
Δεν σκέφτονται το κόστος που είναι μεγαλύτερο και ορμούν. Και το τέλος είναι γνωστό, πιάνονται, γίνονται " ρόμπα" και τα χάνουν όλα. Και αύτο γίνεται διότι δεν είναι κλέφτες για να ξέρουν να κρύφτουν,απλά η εξάρτηση είναι τόσο μεγάλη που το άγγιγμα του χρήματος είναι αρκετό να επισκιάσει τα πάντα. Ακούω συχνά γύρω μου ότι όλοι μας θα τα παίρναμε εάν μπορούσαμε αλλά δεν είναι ετσι. Εμείς οι φτωχοί που ποτέ δεν τα είχαμε μπορεί και να αντιδρούσαμε με αυτόν τον τρόπο ,αλλά ενας που δεν τα έχει ανάγκη ξεπουλιέται από την εξάρτηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εθισμένοι στο χρήμα!Όλοι εξαρτώμαστε από αυτό, δεν μπορούμε να κινηθούμε αλλιώς.Αυτοί όμως είναι εθισμένοι και το χρήμα πια τους εξουσιάζει...Εξουσιάζει οποιαδήποτε εξουσία.Σε όλους τους τομείς συμβαίνει πια.Εμείς οι φτωχοί παρακολουθούμε τις σημερινές εξελίξεις και νομίζουμε οτι βλέπουμε πια ορατά δυο κόσμους.Ο κόσμος αυτών που παίζουν με το χρήμα και ο άλλος κόσμος ο καθημερινός ο δικός μας που παλεύουμε μαζί του......